Reviderad: 2020-10-06
Allmänt
Växjö Kanot Club finns till för att föreningens medlemmar ska kunna paddla kajak. Föreningen är ideell och består av privatpersoner som ska samsas om klubbens kajaker, resurser och lokaler. Det innebär att vi behöver vara lyhörda och respektfulla mot varandra, så att alla kan känna sig välkomna på klubben.
I det här dokumentet sammanfattas vad man bör tänka på när man är på väg ner till klubben, är ute och paddlar och så småningom är tillbaka från sin paddling eller annan träning.
I Växjö Kanot Clubs anläggning och vid andra klubbaktiviteter har vi en gemytlig och kamratlig samtalston emot varandra. Eventuella konfliktladdade kommentarer görs med glimten i ögat. Alla hjälps åt för att gå varandras eventuellt olika intressen till mötes när det gäller vår gemensamma förening.
I Växjö Kanot Club följer vi Svenska riksidrottsförbundets, Svenska kanotförbundets och klubbens värdegrund.
På väg ner...
- Till klubben tar du dig till fots eller på cykel. Kommunen vill inte att man framför fordon inom Evedalsområdet. Därför leder vi cyklar. Cykeln ställer du så att den inte tar upp onödig plats på grusplanen.
- Du får köra bil när du lastar på och av kajaker, hämtar och lämnar släpet och dylikt.
- Det får inte plats några parkerade bilar på området. Därför måste bilen flyttas så snart som möjligt efter på- och avlastning.
- Grindnyckeln får aldrig lämna klubben. Den ska alltid hängas tillbaka på sin plats.
På bryggorna
- Bryggorna är till för sjösättning av kajaker.
- Låt aldrig kajaken eller annan utrustning ligga på brygga. Förbered kanoten och packa den på land och hjälp till så att alla kommer ut på vattnet på ett smidigt sätt.
- Om det blir trängt på uppläggningsbockarna, har de kanotister som ska ut först företräde till dem.
- Vill du bada eller av någon annan anledning vara på en brygga, ger du företräde för medlemmar på väg i och ur kajaken.
Ute på sjön
- Tänk på att du representerar klubben! Missköter du dig får vi alla dåligt rykte.
- Respektera allemansrätten!
- Känn din egna begränsningar och stanna på land om det blåser upp till storm
- Ser du någon i nöd larma alltid till sjöräddningen
Mat & dryck
- Märk dina matvaror och dryck som du ställer in i kylen eller frysen. Klubben kan också ha varor där ibland. Därför uppfattas omärkta varor som klubbgemensam egendom.
- När du har lagat mat eller använt köket, ska du omedelbart efteråt göra rent. Oavsett vilket skick du fann det i så ansvarar du för att det lämnas rengjort då du går därifrån.
- Bär ut soppåsen till soptunnan när den är full.
- Kontrollera så att spis, ugn och kaffebryggare är avstängda.
- Drick inte alkohol på klubben! Andra medlemmar kan känna obehag inför alkohol och berusning och därför inte känna sig välkomna. Vi har också ibland barn och ungdomar på klubben som inte bör omges av fylla. Dessutom har idrott och alkohol inget med varandra att göra.
Gemensamma utrymmen
- När du har duschat torkar du av golvet i såväl duschen. Finns det vatten i omklädningsrummet, torkar du där också.
- Om vi är många i klubbrummet samtidigt, visar vi hänsyn.
- Borden skall alltid vara rena och avtorkade då du går därifrån.
Reparation av kanoter
- För närvarande har inte klubben någon rejäl verkstad men vi har materiell för underhåll och reparation av kanoter i lada 1. Denna får givetvis lånas men inte lämna klubben.
Utomhus
- Växjö Kanot Club disponerar ytan mellan klubbhus, kanotlador och till sjön inklusive bryggorna. Här är allmänheten välkomna att passera, så dessa hälsar vi välkomna och har ett trevligt förhållningssätt emot dem.
- För klubben är det viktigt att vårt goda rykte bibehålls. Bl.a. därför har vi en gemytlig och kamratlig samtalston emot varandra på vårt område utomhus.
- Under prova på tillfällen och träningstillfällen har dessa medlemmar företräde att sitta ner i våra utemöbler
- När det är organiserad verksamhet eller när enskilda tävlingskanotister ska träna, ser vi till att det finns tillräckligt med plats för förberedelser, genomgångar och uppvärmning.
- Rökning och alkohol är inte tillåtet inom klubbens område. Cigarettfimpar på marken hjälps vi åt att slänga i soptunnan.
- Om någon röker eller dricker alkohol inom vårt område, hjälps vi åt att vänligt men bestämt be dem lämna området.
- Vi hjälps åt att hålla det rent och snyggt utomhus, för att inte få dåligt rykte och framför allt för vår egen skull.