Lägg till din rubriktext här
Reviderad: 2023-04-01
Kunskapskrav
Så hjälps vi åt för att vårda klubbens utrustning och kanoter
- Du bör känna till vilka ställen du skall undvika pga risk för stenkänning eller pga grunt vatten så att du hinner få upp ev roder och/eller skädda i tid så de inte skadas.
- Lär dig skilja mellan privata och klubbens kanoter. På alla klubbens kanoter står det Växjö kanotklubb med röda bokstäver. Vi paddlar inte någon annans kanot utan tillåtelse.
- Lador och klubbhus ska låsas under och efter paddlingsturer pga stöldrisk.
- Kanoten läggs i och tas upp ur vattnet på ett varsamt sätt utan att skada ev roder och/eller skädda. Dessa tas upp vid risk för stenkänning och på grunt vatten.
- Om kapellet har ett handtag, se till att det är uppåt när du satt fast kapellet, för att kunna dra loss dig snabbt vid kantring. Prova att dra loss kapellet när du sitter i kanoten vid bryggan. Orkar du inte dra loss det - välj ett större.
- Paddeln får inte användas till att staka fram kanoten, den ska inte sättas i botten eller mot sten.
- Alla luckor ska vara på vid paddling och tas av igen då kanoten läggs in i ladan.
- Tvätta och torka av din kajak ordentligt efter att du har paddlat. Detta är särskilt viktigt om det är kallt ute eftersom kvarlämnat vatten fryser till is och skadar kajakerna. Vi vill ha in så lite fukt som möjligt i våra kanotlador.
- Kapell och flytväst hängs upp på tork efter paddling. Om ni paddlat i saltvatten sköljs utrustningen i sjön innan det hängs upp på tork.
- Alla kanoter placeras med aktern utåt i ladorna och på rätt förvaringsplats. Alla klubbens kanoter har en märkning på aktern med namn och förvaringsplats.
- Lämmna tillbaka allt i samma skick som du vill finna det när du kommer och ska paddla.
- Anmäl direkt om något är trasigt till kanotskada@vaxjokanot.com
- Notera alltid på klubbens whiteboard vilken kanot som är felaktig, så andra som kommer vet om detta.